warmtepompen airco nodig ? Bart Van Hauwermeiren bellen

Airco versus warmtepompen: wat is het verschil?

Airco of verwarming: twee aparte doelen. Het ene kouder maken, het ander warmer maken. Toch kan dit tegenwoordig met dezelfde toestellen. Vandaar dat we ze ook hier samen bekijken. Waarom immers investeren in een aparte verwarming en airco, als het ook gecombineerd kan?

We werken graag samen met het merk Fujitsu. Ze hebben verschillende modellen voor elk project, van particulier tot industrie. We kiezen voor dit merk omdat het betrouwbaar, comfortabel, energiezuinig en betaalbaar is.

Voor bedrijven

Voor bedrijven hebben we alle gangbare modellen van split units tot wandmodellen en cassettes.

Maar belangrijker is dat we een duurzame oplossing aanbieden. We zorgen ervoor dat uw airco / warmtepompen  blijven draaien, koel in de zomer, warm in de winter. Hiervoor hebben we een service na-verkoop met permanentie 7d/7d, 24u/24u. Weer een zorg minder voor u!

Voor particulieren

Bij particulieren is vooral het budget bepalend voor hun aankoop. Daarom gaan we graag ter plaatse kijken hoe we de warmtepompen en/of airco kunnen integreren in hun bestaande woning of in hun nieuwe woning.

In bestaande woningen zijn dikwijls grote besparingen te realiseren. Een warmtepomp werkt bijvoorbeeld aan 1/6 van de prijs van een klassiek accumulatievuur. Bovendien zal accumulatie altijd ’s nachts opwarmen, onafhankelijk of de dag erna de zon schijnt of niet. Warmtepompen draaien pas wanneer het nodig is. Ook daar is al een grote besparing te realiseren.

Voor nieuwbouw kan er gewerkt worden met vloerverwarming, dan heeft u geen storende radiatoren in uw interieur staan. En dan kunt u die kast of zetel eender waar neerpoten, zonder dat er iets in de weg staat.

Verwarmen zonder gasaansluiting

En wat als u geen gasaansluiting kan krijgen op uw huis of nieuwbouw? Ook dan is een warmtepomp ideaal. De gasprijzen stijgen steeds verder, dus het is interessant om slimmer te verwarmen, onafhankelijk van de prijzen van energieleveranciers. Met een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen kunnen we dit voor u realiseren.

Wist u dat …

… vloerverwarming met een warmtepomp in de zomer ook als verfrissing kan dienen? In de winter loopt er warm water in om uw huis op te warmen, maar in de zomer loopt er net kouder water in. Zo wordt uw huis verfrist zonder extra luchtverplaatsing. Dit op een heel geraffineerde, natuurlijke manier.

Interesse in airco of warmtepompen?

Vul dan vrijblijvend uw gegevens hieronder in, met uw vraag en we nemen snel contact met u op.